Γιατί η νίκη ξεκινάει με τη συμμετοχή!

Συγχαρητήρια του Διευθυντή στους μαθητές.

Το σχολείο μας συμμετείχε με οκτώ ομάδες μαθητών/ριών στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργάνωσε ο WroHellas. Σε επίπεδο κεντρικής Μακεδονίας ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στη Θεσσαλονίκη (Αρσάκειο) και εκεί προκρίθηκαν οι έξι από τις οκτώ ομάδες του σχολείου για τον τελικό του διαγωνισμού. Ο τελικός έγινε στην Αθήνα την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 (Κολλέγιο Αθηνών) και σε αυτόν συμμετείχαν πάνω από χίλιοι μαθητές και μαθήτριες από διάφορα μέρη της χώρας μας. Στην τελική φάση του διαγωνισμού το σχολείο μας κατέλαβε την 15η θέση σε σύνολο 60 ομάδων. Επίσης, σε ομάδα του σχολείου μας δόθηκε τιμητική διάκριση για την καλύτερη συνεργασία με άλλη ομάδα.

Θέλω να πω σε εσάς που συμμετείχατε σε αυτόν το μεγάλο διαγωνισμό ότι είσαστε όλοι κερδισμένοι, είτε φτάσατε και διακριθήκατε στην τελική φάση, είτε προκριθήκατε στον περιφερειακό διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης, είτε απλά συμμετείχατε χωρίς διάκριση, γιατί η νίκη ξεκινάει με τη συμμετοχή!

Όλοι εσείς που συμμετείχατε στο διαγωνισμό, πέρα από το εάν καταφέρατε να φτάσατε μέχρι το τέλος του αγώνα, καταφέρατε και πετύχατε και άλλους στόχους πολύ σημαντικούς.

Πρώτα – πρώτα νικήσατε τους φόβους και τους δισταγμούς σας και λάβατε μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μπήκατε σε έναν μεγάλο χώρο, που στα παιδικά σας μάτια ίσως φάνταζε ακόμη μεγαλύτερος. Εσείς όμως τα νικήσατε όλα αυτά και καταφέρατε να αγωνιστείτε, όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα!

Στον αγώνα που κάνατε, στον δικό σας αγώνα, κερδίσατε το χειροκρότημα και τις αγκαλιές των γονιών σας, το χειροκρότημα και τα χαμόγελα του κυρίου Ανδριόπουλου Πόλη που σας εκπαίδευσε και σας προετοίμασε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το δικό μου που σας έβλεπα και σας καμάρωνα από τις πρώτες προπονήσεις μέχρι τον τελικό αγώνα!

Βιώσατε την εμπειρία να αγωνιστείτε ως συμπαίκτες, αλλά και ως αντίπαλοι με παιδιά που συναντούσατε για πρώτη φορά και μάλιστα με κάποια απ’ αυτά γίνατε και φίλοι.

Κερδίσατε γιατί νιώσατε τη χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας, αλλά και την αίσθηση της αστοχίας. Κάθε νίκη μας δίνει τη χαρά της επιτυχίας, αλλά και κάθε αστοχία αποτελεί κίνητρο για καινούρια προσπάθεια. Και η ζωή έτσι προχωράει, με προσπάθειες, με νίκες και με αστοχίες.

Κερδίσατε όλοι και όλες, γιατί η νίκη ήταν συλλογική. Η νίκη ανήκει σε όλους όσοι συμμετείχατε, αλλά και σε όλο το σχολείο. Η νίκη ανήκει σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ακόμη και σε αυτούς που δεν έλαβαν μέρος.

Θέλω να σας συγχαρώ γι’ αυτό που κάνατε, γι’ αυτό που πετύχατε και ιδιαίτερα για την «τιμητική διάκριση της καλύτερης συνεργασίας», γιατί εφαρμόσατε στην πράξη το «ευ αγωνίζεσθαι» των αρχαίων Ελλήνων που ενσωματώνει στον αγώνα τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού, της καλής συμπεριφοράς και των ίσων ευκαιριών.

 

Συγχαρητήρια! Συνεχίστε!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Νίκος Ναχόπουλος

 

Σχετικά άρθρα