Ξενάγηση εκπαιδευτικών σε Βεργίνα και Νάουσα

Την Κυριακή 12/2/2023 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο νέο Μουσείο των Αιγών, αλλά και στο Μουσείο των βασιλικών τάφων στην περιοχή της Βεργίνας.  Στη συνέχεια η ξενάγηση συνεχίστηκε στη Νάουσα στο Μουσείο Υδροκίνησης – Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς από την κ. Εύα Μαμούρη, Αρχιτέκτονα – Μουσειολόγο.

Το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς και η μόνιμη έκθεση «Ιστορίας Νήματα – Η   βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα» στεγάζονται στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα της εταιρείας ΒΕΤΛΑΝΣ, στη νότια όχθη του ποταμού.

Στο Μουσείο Υδροκίνησης ζωντανεύει όλη η νεότερη βιομηχανική ιστορία της Νάουσας μέσα από τα εκθέματα που συνέλεξε η αγάπη των κατοίκων της Νάουσας και διαμόρφωσε με τρόπο μοναδικό η κ. Εύα Μαμούρη.

Η κ. Εύα Μαμούρη πέρα από τις βασικές της σπουδές ως αρχιτέκτονας, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία και έχει επιμεληθεί αρκετά μουσεία και μουσειακές συλλογές. Είναι απόφοιτη, γονέας, αλλά και φίλη του σχολείου μας. Βοηθάει το σχολείο μας όποτε της ζητηθεί και μας δίνει λύσεις σε θέματα που αφορούν το επιστημονικό της πεδίο. Όταν γιορτάσαμε τα 100 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας, επιμελήθηκε τη διαμόρφωση των χώρων, ώστε να αναδειχθεί η ιστορική του διαδρομή.

Ευχαριστούμε την κ. Εύα Μαμούρη η οποία συμβάλει με τις γνώσεις της και την αγάπη της στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του πολιτισμού μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Νίκος Ναχόπουλος

Σχετικά άρθρα