Επίσκεψη της Δ τάξης στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.

Το Ολυμπιακό μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Δ τάξης συνοδεία των εκπαιδευτικών των τμημάτων και του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής. Τα παιδιά παρακολούθησαν δύο διαφορετικά θέματα.

Στο πρώτο με τίτλο σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα παιδιά έκαναν τον γύρο του κόσμου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες προσέγγισαν διαθεματικά τα αντικείμενα της έκθεσης και αποκάλυψαν πίσω από τις τελετές και την εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων τις πανανθρώπινες Ολυμπιακές αξίες, την ιστορία της ανθρωπότητας και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του θεσμού.

Στο δεύτερο με τίτλο Επιστήμη των Αθλημάτων με την βοήθεια των μηχανημάτων εξομοίωσης Αθλημάτων και μέτρησης σωματικών ικανοτήτων τα παιδιά δοκίμασαν τις ικανότητες τους και ανακάλυψαν το σώμα τους και την σχέση της φυσικής με τα αθλήματα.

Παράλληλα ικανοποιήθηκε η βασική πρόθεση της επίσκεψης που ήταν σε ένα χώρο ζωντανό η μουσειακή πληροφορία να κινητοποιήσει τα παιδιά σε συμμετοχή και να προάγει τα υγιή χαρακτηριστικά του αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα